Met de uitbreiding van een Starfoil warmdrukfoliemachine op het formaat 70×100 bij Romeyn in Uithoorn wil de Bron Groep de toenemende vraag naar veredeling met foliedruk verder kunnen invullen. Daarmee kunnen wij onze klanten, die steeds vaker met korte deadlines kampen, nog flexibeler bedienen.

“De investering in deze warmdrukfoliemachine past precies binnen ons doel onze huidige productiecapaciteit te concentreren en ons machinepark verder te moderniseren en uit te breiden”, vertelt directeur Guus Kil. “De grafische markt verandert snel en de Bron Groep wil hier goed op in blijven spelen.” Om dit doel te bereiken, kiest Romeyn voor een investering in de Starfoil 106-HS met een uitgebreid softwarepakket om met de hoogste kwaliteit en flexibiliteit te kunnen produceren.

Toenemende vraag naar foliedruk
“We merken dat er vanuit de markt een toenemende vraag komt naar luxere verpakkingen”, vertelt Guus Kil. “ In de supermarkt wil men zich in het schap kunnen onderscheiden van concurrenten. Niet alleen grote merken, ook goedkopere supermarktketens willen zo de aandacht van de consument voor bepaalde producten trekken. We zien dit ook in andere marktsegmenten gebeuren en in de toenemende vraag naar drukwerkveredeling met onder andere foliedruk”.

Starfoil 106-HS automatische warmdrukfolie- en stansmachine
“De 106-HS automatische warmdrukfolie- en stansmachine is gebouwd om nog efficiënter en effectiever te werken, waardoor je meer in kortere tijd kunt produceren”, vertelt Rini Laros, Operational Manager bij Starfoil Technology.
De machine is uitgevoerd met een Mabeg feeder die zowel dunnere als dikkere materialen op hoge snelheden draait. De feeder zorgt voor een non-stop inleg en ook de uitleg van het papier is non-stop en werkt efficiënt bij lange productie-runs. Door het 300 mm verhoogde frame beschikt de machine over een grote papiercapaciteit. Daarnaast passen in dit model grote rollen folie met een diameter van 250 mm, waardoor minder vaak van rol gewisseld hoeft te worden en dit betekent minder stilstand tijdens productie. De machine is standaard uitgevoerd met een Criss cross waarmee folie in de lengte over het vel kan worden doorgetrokken en dit bespaart folie en doortrektijd. En een kortere doortrektijd levert een snellere productietijd op.
Dit model is standaard voorzien van een hologramregistratie-unit met drie sensoren. Merken gebruiken hologrammen op hun verpakkingen om de echtheid van het product en merk te waarborgen.

Foliedruk en voedselveiligheid
De afgelopen jaren heeft de Bron Groep al haar vestigingen aangepast aan de hoge eisen die gesteld worden aan een voedselveilige productie. “We hebben voedselveiligheid als vast en aanvullend onderdeel binnen ons ISO-kwaliteitssysteem verankerd”, vertelt Guus Kil. “Jaarlijks worden wij hier apart voor geaudit en de verificatie rapporten kunnen onze klanten eenvoudig bij ons opvragen.” Klanten van de Bron Groep krijgen hiermee direct inzage in de herkomst van alle gebruikte materialen en hoe deze worden verwerkt.

Plaatsing en samenwerking
Dankzij een perfecte samenwerking tussen de professionele transporteurs, het Romeyn-team en de Starfoil-medewerkers kon al snel de productie met de nieuwe apparatuur worden opgestart.
Intussen zijn de Romeyn-foliedrukkers goed gewend aan de nieuwe machine en worden er dagelijks vele kwalitatief hoogwaardige producten geproduceerd.