Onze toegevoegde waarde
Veredeling vereist veel kunde en vakmanschap. Niet in de laatste plaats omdat een natuurlijk materiaal – papier en karton – wordt samengebracht met chemische of natuurlijke lakken en foliesoorten. De verschillende karakteristieken en eigenschappen in de materialen in combinatie met de minimale toleranties in productie maken dat veredeling een proces is dat zeer nauw luistert. En het resultaat wordt terecht zeer kritisch bekeken.

De Bron Groep is van oudsher de ‘onderaannemer’ van de drukker. Opdrachtgevers of bureaus besteden werk uit en de drukker brengt dit voor diverse veredelingen weer onder bij een veredelaar. Dat werkt uitstekend, maar in de praktijk komen we soms verbeterpunten tegen waar de drukker en opdrachtgever voordeel van kunnen hebben.

Enerzijds zijn er praktische problemen. Niet al het drukwerk kan even gemakkelijk worden veredeld. Dat kan te maken hebben met het ontwerp, waardoor vellen moeilijk – en soms zelfs helemaal niet – door de veredelingsmachines kunnen of waardoor er op lage snelheid gewerkt moet worden. Daarnaast kan ook de combinatie van papierkeuze en veredelingstechniek of materiaal gevolgen hebben voor mogelijke verdere bewerkingen.

Anderzijds is het palet aan veredelingstechnieken zeer breed. Alleen specialisten kunnen hiervan een compleet overzicht hebben en de mogelijkheden en onmogelijkheden overzien. Hierdoor zijn er soms betere oplossingen mogelijk dan waarvoor werd gekozen, of blijven kansen onbenut. En zeker op het gebied van foliedruk zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd.

Drukkerijen
De Bron Groep helpt drukkerijen door samen hen de opdrachtgevers of ontwerpers te adviseren. Dat kan gaan over de vraag hoe je drukwerk of verpakkingen beter of aantrekkelijker kunt maken. Maar we adviseren ook met praktische ontwerptips die de efficiency en snelheid van productie verhogen en waarmee kosten worden bespaard. Daarom zoekt de Bron Groep actief de samenwerking met drukkerijen door middel van advies, het trainen van de accountmanagers en willen we samen met de drukkerijen opdrachtgevers met onze kennis en kunde bijstaan. Met als doel tevreden en loyale klanten.

Ontwerpers
De ontwerper heeft de uitdaging om de opdrachtgever de meest opvallende of best scorende voorstellen te presenteren. De Bron Groep inspireert door de creatieve mogelijkheden te tonen en te adviseren over de productie. Het resultaat zijn verrassende ontwerpen, die kostenefficiënt kunnen worden geproduceerd. De Bron Groep stelt haar kennis en kunde graag ter beschikking. Op individuele basis, op aanvraag, maar ook door inspiratiesessies bij de Bron Academy.

Brand Owners
De Bron Groep richt zich erop om in samenwerking met de drukkerij de opdrachtgevers van dienst te zijn. Maar product- of brandmanagers kunnen de Bron Groep natuurlijk ook rechtstreeks benaderen voor advies. Directe communicatie komt de snelheid van het ontwikkelingsproces bij de brand owner ten goede. Dat is in het belang van alle partijen. Bij rechtstreekse vragen om advies zullen wij de betreffende drukker altijd in het proces betrekken.