Meer dan 50 jaar bron van inspiratie

De historie van de Bron Groep begint in 1950, wanneer in de binnenstad van Leiden wordt begonnen met het lamineren en vernissen van drukwerk. Het bedrijf maakt een voorspoedige groei door en verhuist rond 1970 naar Valkenburg ZH aan de rand van Leiden. Hier zet de expansie zich voort in een modern fabriekspand met aparte afdelingen voor vernissen en lamineren. De Bron Groep groeit door kennis, ervaring en inzet uit tot marktleider in de veredelingsbranche. De grote diversiteit aan bewerkingen, inclusief stansen en snijden, maken de Bron Groep een ideale partner voor de totale veredeling.

Pionier van vriendelijke lakken en lijmen
De Bron Groep experimenteert rond 1975 al met oplosmiddelvrije lak en lijm. Hiermee zetten we de eerste stap op weg naar een milieuvriendelijker product. Door de jaren heen neemt het gebruik van oplosmiddelvrije grondstoffen sterk toe. Op dit moment werken alle vestigingen van de Bron Groep met oplosmiddelvrije grondstoffen.

Innovatief
De Bron Groep investeert veel tijd en geld in innovatie van producten en diensten. Ons bedrijf staat aan de basis van diverse nieuwe producten op de Nederlandse markt, waaronder uv-spotlak, Magic Star OPP-laminaat, Magic Star Hi Scratch (krasbestendig) laminaat, Magic Star Linnen-laminaat en Sand structuurfolie.

Door heel Nederland
De Bron Groep heeft twee vestigingen: Uithoorn (hoofdkantoor en Romeyn) en Soest (inclusief Bron Specials). Onze 50 medewerkers zetten zich dagelijks zeer gemotiveerd in voor de veredeling en bescherming van uw verpakking of drukwerk. Hierbij hanteren we de hoogste kwaliteitsnormen. Alleen het beste is goed genoeg. De Bron Groep besteedt veel aandacht aan training en scholing. Veel van onze medewerkers hebben ervaring in andere takken van de grafische industrie en kunnen hierdoor optimaal vakgericht advies geven. Een professionele eigen technische dienst onderhoudt en modificeert ons machinepark.
De Bron Groep heeft de beschikking over enkele eigen vrachtwagens die uw opdrachten elke dag in heel Nederland halen en brengen. De lokale vestigingen hebben eigen vervoer. Daarnaast werken we nauw samen met lokale transporteurs.

Onze productie
De Bron Groep beschikt over ongeveer 40 vernis-, lamineer- en foliedrukmachines. Daarnaast hebben we nog de nodige apparatuur voor de afwerking (rillen, stansen, snijden) van verpakkingen en drukwerk. Door de grote productiecapaciteit kunnen we snel en betrouwbaar leveren. De omvang van uw order speelt hierbij nauwelijks een rol. Zonodig werken diverse vestigingen samen aan de snelle levering van uw opdracht.

Naar een beter milieu
De Bron Groep hecht veel waarde aan een schoon en veilig leefmilieu. Daarom besteden we al jarenlang veel aandacht aan veilige productiemethoden, milieuvriendelijke grondstoffen en energiezuinige machines. Chemisch afval behoort in ons bedrijf tot het verleden. Onze productie is emissie-vrij; er komen alleen nog waterdamp en koellucht vrij. In samenwerking met recyclingbedrijven zetten we veredelde papierresten om in gerecycled papier. Ook ons overige bedrijfsafval wordt grotendeels gerecycled. Onze pallets circuleren in retourgebruik.

Lees meer in ons milieujaarverslag 2019.

oprichter_anton_bron

Oprichter Anton Bron.

historische_machine

Historische machine, circa 1975.