Foliedruk is bij uitstek geschikt om drukwerk, boekomslagen en verpakkingen te laten opvallen of een luxe en chique uitstraling te geven. Foliedruk is perfect om vormen, afbeeldingen of zelfs tekst te accentueren. Er kunnen ook structuren of teksten in worden aangebracht. Dat maakt foliedruk ook bij uitstek geschikt voor het beveiligen van officiële documenten zoals diploma’s en waardepapieren als bankbiljetten die met een holografische folie worden bedrukt. Dit laatste gebeurt bij Romeyn onder strenge veiligheidseisen.
Foliedruk is ook zeer geschikt om te combineren met een preegtechniek. Embossing en debossing gebeurt in één gang samen met de gebruikte folie. Net als bij preeglak wordt daarmee naast zien, ook voelen aangesproken.

Folie is verkrijgbaar in glanzend of mat goud en zilver, maar er zijn ook talloze gemetalliseerde foliesoorten in een breed spectrum van kleuren beschikbaar. Ook zijn er diverse speciale foliën waaruit gekozen kan worden.

Folie kan worden aangebracht op drukwerk en het kan daarna worden gelamineerd. Er zijn echter ook overdrukbare foliën. De combinatie van foliedruk, pregen, overdrukken en lamineren kan spectaculaire resultaten opleveren. De specialisten bij Romeyn staan met hun vakkennis en creativiteit u graag ter zijde.

libelle_foliedruk_pregen

Romeyn Foliedruk folder