Geen milieujaarverslag 2017, wel aandacht voor het milieu

Bron drukwerkveredeling publiceert jaarlijks haar milieujaarverslag, maar in 2017 niet. En dat is niet omdat wij milieu minder belangrijk vinden dan voorheen! Maar wij hebben een roerig jaar achter de rug met de sluiting van onze hoofdvestiging in Valkenburg (ZH), verplaatsing van activiteiten naar andere vestigingen, investering in nieuwe Starfoil warmdrukfoliemachines en de nieuwe hoofdvestiging in Uithoorn waar ook Romeyn Stansen en Foliedruk actief is.

Hierdoor biedt onze historie op milieugebied geen goede vergelijking meer voor het jaar 2017. Maar onze aandacht voor het milieu is gebleven! Met onze moderne hoofdvestiging in Uithoorn gaan we er energetisch flink op vooruit! Dit moderne pand heeft een betere isolatie en is voorzien van energiezuinige LED verlichting. Door hergebruik van machinewarmte in de productiehal is ons aardgasverbruik laag. Onze productie (lamineren, lakken en foliedrukken) blijft emissievrij.

Chemisch afval behoort bijna tot het verleden. En het merendeel van ons afval wordt gescheiden aangeboden voor recycling en hergebruik; dit gaan wij ook doen voor het folieafval van Romeyn.

Bron drukwerkveredeling is sinds 2008 ISO 14001 gecertificeerd. En eind 2018 gaat ook Romeyn Stansen en Foliedruk op voor dit milieucertificaat. Vanaf 2019 publiceren wij dan ook weer ons milieujaarverslag 2018, maar dan voor de Bron Groep als geheel.

 

A. Kil
directeur