Lakken

Val op. Spring uit. Maak af.

Lakken worden door middel van zeef- of offsettechnieken aangebracht op drukwerk. Dat kan all-over, maar ook plaatselijk: spot-lakken. Sommige lakken zijn geschikt om over laminaat te worden aangebracht. Lakken zijn verkrijgbaar in diverse soorten, bijvoorbeeld van hoogglans tot mat. Er zijn ook speciale lakken, zoals glitterlak.

Val op

Bescherm

Verfraai

Voedselveilig

Opvallen met Spot-Lak

Spot-lak is een glanzende lak die bedoeld is om delen van drukwerk te verfraaien. Glanzende oppervlakken op een matte achtergrond, zoals bijvoorbeeld een laminaat, trekken extra aandacht. De lak wordt met behulp van zeefdruk op de geselecteerde gedeelten aangebracht. Dit wordt ‘spotten’ genoemd. Daar komt de term ‘spot-uv’ vandaan. Kenmerkend voor uv-lak is dat het met behulp van uv-licht zeer snel droogt. Zodra de vellen van de pers komen zijn ze beschikbaar voor verdere verwerking. Dat spaart tijd en geld.

Spot lak / UV-lak

Glitterlak

Glitterlak

Spotlak

All Over Lak

Het all-over lakken bij Bron wordt zowel met UV lak gedaan als met laksoorten op waterbasis.

UV-lak is een glanzende lak die bedoeld is om delen van drukwerk te verfraaien.

Dispersielak is een goedkopere manier om drukwerk te verfraaien of te beschermen tegen vingerafdrukken of andere beschadigingen. Met offset-techniek wordt het all-over aangebracht op gestreken papier.

Bron Soest

Lakken & Lamineren

Oostergracht 14 – 16
3763 LZ Soest

Neem contact op

+31 (0)35 – 601 65 51
soest@bron-groep.nl

Privacystatement   |   Downloads     |  KVK: 280 32 757   |   BTW: NL 00 45 65 277 B01

© Bron Groep 2022. Een site door Venhuis Communicatie Producties